Zagotavljanje zadostne količine pitne neoporečne vode v izobraževalnih ustanovah

By | 17 oktobra, 2018

Dostikrat vodstvo osnovnih, srednjih šol in fakultet išče rešitve, kako bi učencem in študentom zagotovilo stalen dostop do pitne vode, s čimer bi njih in zaposlene spodbudili k čim pogostejšemu pitju vode. Celotna družba se namreč čedalje bolj zaveda, kako pomembno za ohranjanje zdravja, dobrega počutja in dobrih miselnih procesov je, da na dan spijemo dovolj vode. Vendar pa ni vprašanje le, na kakšen način zagotoviti zadostne količine pitne vode, ampak kako zagotoviti, da bo tovrstna voda čim bolj kakovostna in varna za uživanje. To lahko dosežemo s posebnimi filtri, ki zagotavljajo mehčanje vode (odstranjevanje vodnega kamna) ter izločanje vseh škodljivih primesi.

Vodni bari Spring rešujejo številne probleme

Čedalje več je zadovoljnih uporabnikov vodnih barov Spring, ki s postavitvijo tovrstnih avtomatov v javnih ustanovah rešujejo več problemov hkrati. Poleg tega, da prisotnost avtomatov spodbudi pitje vode, pa se v vodnih barih nahaja tudi poseben sistem filtrov. Ta omogoča, da se voda očisti v več nivojih. Poskrbljeno je za mehčanje vode, v okviru katerega se iz vode odstrani vodni kamen. Poleg tega pa se iz vode odstranijo tudi razni onesnaževalci, primesi, virusi in bakterije.

Poleg kakovostne vode pa vodni bari Spring zagotavljajo tudi praktičnost in enostavno vzdrževanje. Klasični avtomati za vodo za svoje delovanje namreč potrebujejo plastične posode, iz katerih se uporabnikom dovaja voda. To pa pomeni potrebo po neprestanem nadzoru zalog posod, njihovo menjavo, transport in dodatne stroške. Poleg tega pa nastajajo velike količine odpadne plastične embalaže, kar je seveda zelo slabo za okolje.

Vodni bari Spring pa so drugačni, saj za svoje delovanje porabljajo vodo iz pipe. Priklopi se jih direktno na vodovodno omrežje. Seveda pa sistem filtrov, ki med drugim poskrbi tudi za mehčanje vode, poskrbi za pritok neoporečne vode. Tako se vam z avtomatom po njegovi postavitvi in povezavi z vodovodnim omrežjem ni treba več ukvarjati.