Z investiranjem manjših zneskov lahko pridete daleč

By | 4 julija, 2019

Marsikdo ima na svojem bančnem računu nekaj dodatnih 100 evrov, ki bi jih rad smiselno investiral, vendar se zaradi občutka, da gre za prenizek znesek, investiranje premika v prihodnost, dokler na računu ne bo imel vsaj nekaj tisočakov. Toda v resnici se investiranje nižjih zneskov na dolgi rok še kako izplača. Na ta način lahko zgradite portfelj, ki bo stabilen in na dolgi rok obsežen. Treba je le narediti prvi korak. A ne lotite se ga prej, preden so izpolnjeni vsi spodaj našteti pogoji:

  • Denar investirajte šele tedaj, ko ga imate dovolj.

Ni smiselno, da se greste investitorja, obenem pa shajate iz meseca v mesec zgolj s pomočjo kreditnih kartic. Šele ko boste zapravili manj, kot zaslužite, in ko boste poplačali vse stare dolgove, je čas, da vstopite v investitorske vode.

  • Izračunajte, koliko lahko investirate.

Na ta način boste ugotovili, kakšnih vrst investicij se sploh lahko lotite. Pri tem pa seveda pazite na to, da ne investirate tudi svoje zaloge za morebitne težke čase. Vsakdo mora imeti na računu tudi nekaj denarja za tekoče nepredvidene stroške, kot je popravilo avtomobila.

  • Dobite pomoč strokovnjaka, ki se na zadeve spozna.

Skupaj napravita načrt in si zastavite cilj, ki ga želite doseči na dolgi rok. Morda boste pomoč strokovnjaka dobili kar na svoji banki, katere komitent ste, ali pa na kateri izmed spletnih platform, ki se ukvarjajo z investiranjem.

  • Spoznajte področje investiranja in pasti, ki vas čakajo.

Pomembno je, da razumete osnove investiranja še preden se podate na to področje. Napravite analizo prednosti in slabosti posameznih investicij, hkrati pa veliko berite in sprašujte.

  • Preučite tudi področje investiranja v nepremičnine.

Nakup nepremičnine seveda zahteva bistveno večji denarni vložek, pa vendar gre za odlično investicijo, ki z oddajanjem v najem lahko predstavlja dolgoročen pasiven prihodek. Seveda se je pred vstopom na to področje treba dobro pozanimati. Nepremičnino bo namreč treba vzdrževati, saj boste kot lastnik dolžni popravljati pokvarjene naprave, pa tudi menjati streho, vrata in tako dalje.