Začnite svojo pot z uspehom. Začnite s franšizo.

By | oktober 23, 2016

Za nekaj »tisočakov« lahko preskočite kar nekaj podjetniških ovir in se podate direktno na lov za prvo mesto v vašem poslu.

 Ste mnenja, da imate »tisto«? Menite, da se lahko lasten šef? Si to lahko sploh privoščite? Če ste odgovorili z »da«, potem je čas, da si omislite franšizno dejavnost. S takšnim poslovanjem boste preskočili ogromno korakov. Kar naenkrat boste med top podjetji, tako po uspešnosti kot po prepoznavnosti. Pa saj ni res, si mislite. N, morda smo začeli prehitro. Vsekakor je franšiza hiter način, kako biti prepoznaven na trgu. Ni pa še rečeno, da boste uspešni, kot je znamka, pod katero poslujete. Navsezadnje je potrebno za uspeh zelo garati. Pri franšizi še morda malo bolj, ker ste konstantno pod pritiski in pričakovanji vaših »lastnikov«. Ne le, da vas franšizodajalci izobražujejo, vam dajo vsa sredstva in nasvete za uspešno poslovanje, od vas imajo kar precejšnja pričakovanja. Navsezadnje si ne želijo, da bi nekdo omadeževal njihovo znamko. zato bodo naredili vse, da boste zgolj uspeli, ali pa prekinili sodelovanje z vami.

Prednost franšize se kaže predvsem v tem, da začnete že pri uveljavljeni znamki. Tu pa se skriva majčkena pomanjkljivost in to je cena. Cena franšize je lahko kar precej visoka. Od deset pa vse do nekaj sto tisoč evrov. Bolj, ko je znamka uveljavljena, višja je cena franšize. Bodo pa pri podjetju poskrbeli, da boste imeli vse potrebno. Predvsem s področja znanja oziroma tako imenovanega »know how« poslovanja. Prenos znanja je zelo pomemben in tega se zavedajo tudi franšizodajalci. Vaša naloga je le, da zberete nekaj desettisočakov.