Virtualna pisarna proti fizični

By | 19 januarja, 2017

Najem poslovnih prostorov za mnoga podjetja predstavlja znaten strošek, še posebej, če želite na ta način poslovati na naslovu v uglednem mestu ali poslovnem središču. Že tako najemnine ali celo nakup nepremičnin nujno pomeni nezanemarljivo finančno investicijo. Za mnoga podjetja so zato bolj primerne določene alternative. V zadnjem času je ena izmed teh virtualna pisarna Ljubljana ali katero drugo večje mesto, ki vas reši vrtoglavih stroškov, a vseeno nudi nekatere ključne prednosti poslovnih prostorov. A to ni univerzalna rešitev – prednosti in slabosti virtualne pisarne je treba soočiti s prednostmi in slabostmi fizičnih pisarn in se odločiti šele potem. Končna odločitev je odvisna od specifik vsakega primera posebej.

Komu se priporoča virtualna pisarna ljubljana?

Virtualna pisarna je primerna predvsem za tiste poslovneže, ki za delo na potrebujejo fizičnega prostora. Takšna rešitev je torej kot nalašč za tiste, ki delajo od doma ali na terenu, a bi vseeno radi koristili prednosti privlačnega naslova in drugih koristi, ki jih prinaša virtualna pisarna. Tudi tisti, ki že imajo fizično pisarno oziroma druge prostore, lahko virtualno različico izkoristijo za podobne namene – s tem si lahko zagotovijo boljši poslovni naslov, se približajo strankam in podobno.

Komu se priporoča fizična pisarna?

Jasno je, da virtualna pisarna ne bo toliko koristila tistim, ki za svoje delo nujno potrebujejo poslovne prostore. Morda so tu deloma izključeni tisti, ki potrebujejo le proizvodne ali prodajne prostore. Tisti pa, ki želijo sprejemati stranke, voditi posle, organizirati sestanke in podobno, bodo želeli imeti na svojem poslovnem naslovu na razpolago tudi lastne prostore.

Vsekakor ne moremo reči, da je prava rešitev samo ena. Vsako podjetje najde koristi tako v virtualni kot v fizični pisarni. Tudi tisti, ki opravljajo tiho dejavnost in delajo od doma, bi znali fizično pisarno dobro izkoristiti, kot bi virtualna pisarna prišla prav tistim, ki že imajo svoje poslovne prostore.