Tiskanje na kapo, na majice in na druge materiale

By | 5 aprila, 2018

Na področju tiskanja je v zadnjih letih prišlo do izjemnega napredka. Tiskanje se izvaja s čedalje bolj naprednimi napravami, na najrazličnejše materiale in na najrazličnejše načine. Tudi za nizko ceno se da dobiti že dokaj kvalitetno napravo za tiskanje. Tiskanje tako ni več rezervirano le za pretvarjanje digitalnih dokumentov v natisnjene, ampak se je to področje zelo razširilo in je uporabno na številnih področjih.

Raznolikost materialov za tiskanje

Poleg tega, da se da tiskati na različne dimenzije papirja in ne le na A4 format kot včasih, se tiskanje izvaja na najrazličnejše materiale. Tiskamo lahko na tekstil, na steklo, plastiko, les, kovino in na številne druge materiale. Tudi tiskanje na kapo ali na majice je tako postalo nekaj vsakdanjega.

Tisk kot orodje za trženje

Zakaj nam lahko pride prav tovrstno tiskanje? Ko se podjetje odloči za tiskanje na najrazličnejše materiale, to po navadi izvaja z namenom, da bi logotip podjetja odtisnili na razne izdelke, ki se jih strankam podarja, te pa na tak način širijo reklamo naprej. Tako je recimo tiskanje na kapo ena od možnosti odtisa izbranega logotipa na kapo. Stranki se lahko take kape podari kot nagrado za zvestobo. Ko stranka tako kapo nosi pri vsakodnevnih aktivnostih, z njo pritegne pozornost drugih. Večkrat ko slišimo za določeno podjetje ali vidimo njegov logotip, bolj začnemo zaupati blagovni znamki in veča se interes za to, da bi kupili izdelke oziroma storitve pri tem podjetju.

Pa ne le tiskanje na kapo, na oblačila in na druge promocijske predmete. Tisk na različne materiale kot so kovina, les in steklo ima lahko namen tudi, da podjetje predstavimo preko plakatov, konstrukcij v poslovnih prostorih ali na prostem. Na tak način ljudem povemo zgodbo o našem podjetju in jo pritegnemo, da se začne zanimati za podjetje, v kolikor potrebuje tip storitev, ki jim ga ta lahko ponudi.

Naj tiskanje izvaja samo podjetje ali naj se odloči za ustreznega ponudnika?

Prav to raznovrstnost tiskanja je pametno čim bolje izkoristiti v podjetju za promocijske namene. Tiska se lahko podjetje loti samo, vendar pa mora v tem primeru imeti v lasti posebne visoko zmogljive tiskalnike, ki lahko tiskajo na najrazličnejše materiale. Druga možnost pa je, da tako tiskanje podjetje izvede pri izbranemu ponudniku. To je vsekakor lahko boljša izbira v primeru, če se želi podjetje izogniti visokim stroškom za nakup take naprave ali pa če take storitve potrebuje le enkrat na vsake toliko.