Razlogi, zakaj res nimate denarja

By | 7 decembra, 2015

Imate težave s pomanjkanjem denarja? Tukaj je podanih nekaj najverjetnejših razlogov, zakaj je temu tako.

  1. Živite pri mami

Slovenci se zelo dobro odrežemo pri dolgem življenju s starši. 30 letni sinovi, ki uživajo brezplačno najemnino in hrano niso več redkost. Glavni izgovor za življenje pri starših je prihranek denarja. Ljudje si vse težje privoščijo živeti na svojem, zato naj bi na ta način prihranili veliko denarja. Toda to ni res! Če živite pri starših zamujate ogromno priložnosti. Dokler si ne boste upali narediti koraka izven domačega praga, se vaše življenje ne bo zares spremenilo.

  1. Nesposobnost upravljanja z denarjem

Večina ljudi ne razume najbolje, kako delati z denarjem in kako denar potuje. Še tisti, ki se odločijo za študij, ne razumejo najbolje osnovnih konceptov ekonomije. Kdor zna dobro upravljati s svojim denarjem, bo znal preživeti tudi v najtežjih situacijah.

  1. Varčevanje

Dobro upravljanje z denarjem ne pomeni varčevati. Če boste le varčevali, ne boste nikoli imeli denarja. Na trgu morate igrati napad in ne obrambe. Tako boste dobili denar.

  1. Politika (ni kriva)

Če mislite, da so glavni krivci za prazno denarnico v vašem žepu politiki, in čakate, da se bo pojavil odrešenik, ki bo rešil srednji razred, potem boste čakali dolgo in še to bo premalo. Če politikom do sedaj ni uspelo rešiti srednjega razreda, potem jim tudi nikoli ne bo uspelo. Vi ste tisti, ki morate to storiti.

  1. Denar vas ne zanima

Ljudje radi pogosto rečejo, da jim denar enostavno ni pomemben. Takšni ljudje v prvi vrsti lažejo sebi. Nikoli ne boste imeli denarja, če boste mislili, da vam ni pomemben. Priznajte si, da je denar pomemben. To je prvi korak, da boste lažje živeli finančno neodvisno.

Vir: entrepreneur.com

Dodaj odgovor