5 osebnih navad, ki bodo škodile vašemu poslu

By | 10 decembra, 2015

Včasih se ne zavedamo, kako je naš posel povezan z našim osebnim življenjem. Lahko se je pretvarjati, da imamo vse popredalčkano. V resnici pa so vsi deli našega vsakdana prepleteni med seboj. Neizogibno je dejstvo, da posel vpliva na osebno življenje, zato se moramo izogniti sledečim navadam:

1. Primanjkovanje spanca

Zaradi primanjkovanja spanca boste za vsako zadolžitev na delovnem mestu potrebovali dvakrat toliko časa, kot če bi to počeli z naspanimi možgani. Počitek je ključen za boljšo produktivnost, ustvarjalnost in učinkovitost.

2. Slab nadzor nad osebnimi financami

Če ste zaskrbljeni zaradi denarja, potem se ne boste morali osredotočiti na pravilno poslovanje in kreativnost, ki jo vaše delovno mesto zahteva od vas.

3. Težave v zvezi

Ni nujno, da gre za ljubezenske težave, lahko so to družinske ali prijateljske težave. Vse to bo vplivalo na vašo koncentracijo. Posledično boste naloge opravljali veliko slabše od vaših sposobnostih. Vzemite si čas in popravite luknje v zvezah, ki vam otežujejo vsakdanje počutje.

4. Primanjkovanje gibanja

Telovadba pripomore k fizični in psihični vzdržljivosti. Brez rednega gibanja bo vaše počutje slabše in posledično ne boste tako produktivni na delovnem mestu, kot se od vas pričakuje.

5. Meja med skrbmi in odgovornostimi

Postaviti morate mejo med skrbmi in odgovornostmi. Posvetiti se morate svojim odgovornostim in ostale skrbi pustite tistim, ki so za te odgovorni.

Dodaj odgovor