Optimizacija tiska z najemom tehnologije za tiskanje

By | 13 marca, 2020

Optimizacija tiska vključuje proces optimiziranja in posledičnega zmanjševanja stroškov za tiskanje. Podjetja lahko z določenimi ukrepi prihranijo na stroških. To lahko zajema tudi način printanja, kot je na primer bolj varčno obojestransko tiskanje ter črno belo namesto barvno tiskanje. Podjetje lahko tako prihrani na stroških papirja in kartuš s tonerjem.

Vendarle pa ti ukrepi ne prinašajo velikih učinkov na dolgi rok, še posebej na bolj obremenjenih delovnih mestih, ki potrebujejo hitro in kakovostno printanje ter kjer na dnevni ravni natisnejo večje število dokumentov. Stroški so višji, če pisarna uporablja multifunkcijsko napravo, saj le-ta nudi tudi fotokopiranje in skeniranje. Ali mesečni najem tiskalnika ali multifunkcijske naprave nudi rešitev pri zniževanju stroškov za printanje?

Optimizacija tiska z manjšimi stroški za nakup kartuš

Mesečni najem tiskalnika ali multifunkcijske naprave je za podjetje stroškovno učinkovita izbira, saj je v mesečno najemnino zajeta brezplačna uporaba kartuš s tonerjem. To pomeni, da podjetje prihrani pri nakupu kartuš, ki imajo kar visoko maloprodajno ceno, ne glede na to, ali so to originalne ali neoriginalne kartuše.

Poleg tega ponudnik storitve najema nudi takšno tehnologijo izpisovanja črnila na papir, ki optimalno porablja črnilo in zato je mogoče eno kartušo uporabljati ves čas najema oziroma skozi celotno življenjsko dobo naprave za printanje.

Optimizacija tiska s prihranki na servisnih storitvah

Če podjetje pisarniški printer ali multifunkcijsko napravo kupi, tedaj mora plačati za vse servisne storitve in popravila v primeru okvar in napak. Sicer ima nov tiskalnik garancijo, ki pa traja le kakšno leto ali dve. Od takrat naprej mora podjetje na svoje stroške popravljati strojno ali programsko opremo ter hkrati vzdrževati napravo. Večji stroški se pojavijo pri multifunkcijski napravi, saj je vanjo vgrajena bolj sofisticirana tehnologija.

Mesečni najem tehnologije za printanje pa v ceni zajema brezplačna servisna popravila programske in strojne opreme. Če podjetje zazna okvaro ali napako lahko pokliče serviserje ponudnika na terenu. Le-ti bodo prišli v najkrajšem možnem času in popravili napako, za to pa ne bodo izstavili računa. Prav tako ne bodo izstavili računa za rezervne dele, če jih je bilo potrebno zamenjati.

Izbira ustreznega paketa za mesečni najem tiskalnika

Podjetje lahko izbira med številnimi standardnimi paketi za najem in paketi po meri. S paketom po meri lahko povsem optimizira stroške za tiskanje, saj je paket prilagojen potrebam po tiskanju. Optimizacija tiska tako zajema le tiste naprave in njihove funkcije, ki jih podjetje potrebuje za nemoteno delo. Tako podjetje plača le tisto, kar zares potrebuje.