Knjiga za vsakega podjetnika

By | 26 februarja, 2017

Ste profesionalni pri tem kar počnete? Menite, da imate dovolj znanja, izkušenj in poznanstva za uspeh? Vse to lahko dodatno okrepite in dobite na samozavesti, če sledite tem osnovnim korakom.

Vsi svetovno priznani in tudi tisti, ki so manj poznani na področju podjetništva, so si enotni na enem področju. Za uspeh je potrebno garati. Ta ne pride čez noč. No, razen če podedujemo premoženje, zadenemo na lotu, se poročimo v bogato družino ali imamo ogromno srečo. Vendar bomo tovrstna naključja dali na stran in se lotili pravih smernic za uspeh. Veliko je bilo že napisanega na temo uspeha in zgodbe se kar nenehno ponavljajo. To pa pomeni, da je kar veliko teže na tem. In kaj vse spada pod garanje podjetnikov? Veliko je potrebno storiti na področju lastne organizacije. Potrebno je imeti čim več časa, ki ga lahko namenimo lastnemu napredku. Tega pa dosežemo z nenehnim izobraževanjem. Udeležba različnih seminarjev, tečajev in nenazadnje branje knjig.

Ta članek bi lahko začeli z mislijo »branje, branje in še enkrat branje«. Zagotovo je to nekaj najpomembnejšega v svetu slehernega podjetnika. Kaj pa brati, da bomo še bolj uspešni oziroma kaj brati, da bomo uspešni? Knjig je ogromno, zato je nadvse pomembno, da izberemo »tiste ta prave«. Ker pa je težko dobiti seznam najboljših knjig, jih bomo nekaj omenili. Izpostavili bomo tiste, ki se najpogosteje pojavljajo v vsakem članku na temo uspeha. Knjiga, ki predstavlja temelj podjetništva oziroma temelj načina razmišljanja kot podjetnik je gotovo knjiga Napoleon Hilla Think and grow rich. Avtor je opazoval oziroma preučeval 40 milijonarjev. Ugotavljal je kakšen je njihov način življenja in kako ta vpliva na njihovo poslovno kariero. Knjiga je »must have« vsakega podejtnika. Zato ne odlašajte in si jo priskrbite še danes.

Originalen vir: www.entrepreneur.com