Implantati v mestu Ljubljana – povpraševanje o cenah

By | 8 oktobra, 2020

Če ste se odločili za implantološko zdravljenje zob in želite poiskati dentalno ordinacijo oziroma ambulanto, kjer so na voljo implantati v mestu Ljubljana in širši okolici, tedaj je dobro različnim zobozdravnikom specialistom poslati povpraševanje ali se o storitvah, cenah in vrstah zobnih vsadkov pozanimati kar preko telefona.

Zobozdravstvene klinike v prestolnici in okolici se razlikujejo po ceni storitev ter tudi po kakovosti izvedbe. Predvsem pa je pomembno, da se informirate o tem, kakšne zobne vsadke ponujajo, pri čemer je pomembna blagovna znamka, življenjska doba, možnost zamenjave delov, dana garancija in drugo. Zobozdravniki namreč sodelujejo le z izbranimi blagovnimi znamkami protetike, zato ne gre pričakovati, da bodo sočasno ponujali originalno protetiko in poceni protetične nadomestke.

Implantati Ljubljana – cena protetičnih nadomestkov

Ko boste pošiljali povpraševanje določeni zobozdravstveni ambulanti se je dobro pozanimati o tem, kakšne vsadke nudijo, kakšna je njihova kakovost in kolikšna je njihova cena. Običajno je tako, da vam bodo povedali ceno za posamičen vsadek oziroma vijak, pri čemer pa se lahko pozanimate tudi za ceno zobne krone, ki je lahko narejena iz različnih materialov in jo izdelujejo po meri v protetičnem laboratoriju.

Na drugi strani je cena za protetiko odvisna od kakovosti, saj so dražji implantati izdelani iz bolj kakovostnih materialov, prevlečeni s posebno snovjo, ki zagotavlja optimalno zlitje vijaka s čeljustno kostjo in dlesnimi, ter so podvrženi številnim kliničnim raziskavam, kar omogoča razvoj nove tehnologije, ki stremi k temu, da je čas celjenja in okrevanja čim krajši. Poleg tega proizvajalec originalnih vsadkov daje doživljenjsko garancijo na materiale.

Implantati Ljubljana – cena za zobozdravstvene storitve

Končni strošek implantološkega zdravljenja zob ni sestavljen le iz cene zobnih vsadkov, temveč je potrebno pri pošiljanju povpraševanja zastaviti vprašanje tudi o tem, kolikšna je cena zobozdravstvenih storitev. Dentalne klinike v prestolnici in okolici namreč ponujajo različne cene za svoje storitve.

Pri tem pa je dobro vedeti, da so v ceno vključeni vsi pregledi in obiski pri zobozdravniku, diagnostika zob, dlesni in čeljustne kosti, kirurška operacija pričvrstitve vijakov v čeljustno kost, operacija namestitve opornice oziroma abutmentov, ter namestitev zobne krone. Morda boste potrebovali dodatne storitve, kot je zdravljenje parodontoze, operacija cepljenja čeljustne kosti, zato da se zagotovi trdna in močna kost, ter po operativni pregledi, v primeru, da prihaja do odstopanj pri celjenju.

Stroški za ostalo protetiko, kot so zobne proteze

V primeru, da se soočate z brezzobostjo ali večjim številom manjkajočih zob, vam bo zobozdravnik predlagal zdravljenje, ki vključuje vsaditev zobnih vsadkov in namestitev delne zobne proteze, ki je lahko fiksna ali snemljiva. Tako lahko že v začetnem povpraševanju zastavite vprašanje o ceni zobne proteze, ki jo po meri izdelajo v protetičnem laboratoriju.

Če ste se že odločili za all-on-4 metodo zdravljenja zob, kjer zobna proteza trdno stoji na dveh vsadkih v spodnji čeljusti in dveh vsadkih v zgornji čeljusti, tedaj lahko pri povpraševanju vprašate, kolikšna je cena za to metodo zdravljenja, pri čemer je potrebno dodatno vprašati za strošek zobne proteze. Implantati v mestu Ljubljana nudijo različne rešitve, zato je najbolje, da se o vsem pozanimate vnaprej.