Ali ima lahko podjetnik tudi zasebno, družinsko življenje?

By | 3 maja, 2017

Vsi vemo, da biti podjetnik pomeni biti karierist. Slednje pa pomeni, da kaj dosti od privatnega življenja ni za pričakovati. Velika večina je mnenja, da uspešni podjetniki, govorimo o milijonarjih, nimajo urejenega socialnega življenja. In tudi podjetniki, ki so deležni takšnih uspehov so podobnega mnenja. Če želiš uspeti, se je potrebno odrekati. In prav veliko odrekanja je potrebnega na račun osebnega oziroma privatnega življenja. Pa vendar temu ni tako. Čeprav se zdi, da drugače ne gre, so določeni podjetniki lahko za zgled, ko govorimo o uspehu na področju podjetništva in uspehu na področju življenja, ki ga živijo kot očetje ali matere.

Avtorica knjige, ki govori o vlogi ženske v svetu podjetništva pride do ugotovitve, da se večina žensk boji uspeha na področju podjetništva. Razlog pa je zelo preprost. posloviti se je potrebno od »normalnega« življenja. To pa pomeni, da se osebno življenje ne more oziroma ne sme prepletati s poslovnim delom življenja. Avtorica te knjige izpostavi zelo zanimivo misel, ki pritrjuje teoriji prepletanja poslovnega in zasebnega življenja. In z gotovostjo lahko trdimo, da je temu tako. Ne glede na uspeh, se osebno življenje preleta s poslovnim.

Ker so cene za uspeh lahko visoke, se veliko podjetnic odloči za konec podjetniške kariere in se raje posveti osebnem življenju, to je življenje v družini. Pa vendar ni potrebe po takšnem ravnanju. Kajti življenje in trg se vedno prepletata. Zato je najbolje slediti sanjam in te nas bodo že pripeljale do točke, kjer bomo srečni in uspešni. Če pa so sanje po bolj družinskem življenju toliko večje, potem pa se osredotočite na ta cilj. Vendar ne pozabite. Vedno se bo porajalo vprašanje, kaj bi se lahko zgodilo če.

Vir: businessinsider.com