4 razlogi, zakaj bo vsaka pisarna postala coworking v roku 5 let

By | 7 junija, 2016

Coworking pisarne lahko popolnoma spremenijo potek dogodkov na nepremičninskem trgu. Bolj kot kadarkoli, veliko podjetji sprejema razna sodelovanja in vse bolj podirajo zidove, ki ločujejo sodelavce ali podjetja med seboj.

Pred coworking pisarnami, so morali podjetniki delati od doma ali iz raznih kavarn. Za startup podjetje, ki se je komaj postavilo na noge, je najem pisarne predstavljal velik strošek. Med tem ko delo od doma zveni zelo mikavno za tiste, ki morajo dneve preživeti v neznosnih delovnih pogojih, niti ni več tako idealno. Tako je podjetnik izoliran od drugih in je prikrajšan vseh uporabnih stikov, ki bi jih lahko navezal v coworking pisarni.

Sedaj pa k tistim 4 razlogom, ki smo jih omenili v naslovu:

1. Tehnologija

Dva izmed glavnih problemov, s katerim se srečujejo pisarniški prostori sta slaba internetna povezava in neprestano motenje pozornosti. V coworking prostorih je poskrbljeno, da vaše delo poteka nemoteno z dobro tehnologijo, sejnimi sobami, vso potrebno pisarniško opremo, itd. Z najemom coworking pisarne se lahko znebite vseh odvečnih nepremičninskih stroškov, ki bi jih sicer plačevali za navadne pisarne.

2. Sodelovanje je ključ

Coworking pisarne nudijo strokovne in osebnostne možnosti za razvoj nekega podjetja. Podjetja se v coworking prostorih učijo drug od drugega, kako ustvariti produktivno okolje. Ponavadi ena oseba dela za več podjetji, za to ne prihaja do konfiktov med zaposlenimi.

3. Večje je povpraševanje po prilagodljivih, učinkovitejših, produktivnih in urejenih prostorih

Urejeni prostori, ki so opremljeni po zadnji modi, so tudi najbolj iskani in združujejo najbolj kvalitetno osebje. Coworking prostore je lažje urediti, saj imajo tudi več prihodka kot pa navadne pisarne.

4. Oblak

Dostop do podatkov danes ni več tako omejen za zaposlene nekega podjetja, saj je lahko vse v oblaku. Takšen pristop pa je popolnoma podrl tradicionalen način dela, saj zaposleni lahko svoje delo opravljajo kjerkoli in kadarkoli – potrebujejo le internetno povezavo.