Zobozdravnik za zdravljenje z implantati Ljubljana

By | 25 novembra, 2019

Da bi lahko našli dobrega in strokovno podkovanega zobozdravnika ali paradontologa za zdravljenje z implantati Ljubljana in njeni bližnji okolici, je potrebno pred tem povprašati o storitvah, ki jih zasebne ali javne zobozdravstvene ambulante nudijo.

Zobozdravstveno ambulanto, ki je specializirana za zobno protetiko in zdravljenje bolezni dlesni, lahko priporoči tudi splošni zobozdravnik. Če pacient potrebuje zdravljenje z zobnimi vsadki, mora za to najti ustreznega specialista, ki bo opravil tudi kirurški poseg s pričvrstitvijo vsadkov v čeljustno kost in bo vodil celoten postopek zdravljenja.

Paradontolog za zdravljenje z implantati v mestu Ljubljana

Če se pacient sooča z izgubo zob zaradi bolezni dlesni, tedaj mora najprej zdraviti parodontozo. Za zdravljenje parodontoze pa so specializirani paradontologi, ki ob prvem pregledu natančno pregledajo stanje zob, strukturo dlesni in čeljustne kosti. Nato zobozdravnik pripravi načrt zdravljenja parodontoze in hkrati pacientu predstavi možnosti, kako nadomestiti manjkajoče zobe s protetičnimi nadomestki.

Paradontolog pacientu priporoči zobno protetiko, ki je najbolj primerna glede na stanje zob in fazo razvoja bolezni dlesni. Pri tem se je potrebno pozanimati tudi o tem, koliko časa bo zdravljenje trajalo, ali gre pričakovati določene zaplete, ter kakšne so prednosti posameznih protetičnih nadomestkov, kot so zobne proteze, mostički in zobni vsadki.

Odločitev za zdravljenje z zobnimi vsadki

V primeru, da se pacient odloči za zdravljenje z zobnimi vsadki pri zobozdravniku, ki je specializiran za implantate v mestu Ljubljana in v okolici, tedaj mu mora zobozdravnik predstaviti različne zobne vsadke, ki so na trgu na voljo. Običajno je tako, da zobozdravstvene ordinacije sodelujejo z določenimi proizvajalci zobne protetike, zato pacientom večinoma priporočijo vsadke tistih proizvajalcev, s katerimi sodelujejo.

Zobozdravnika je dobro povprašati o tem, iz kakšnih materialov so implantati izdelani, kakšna je njihova kakovost, ali so bili klinično preizkušeni ter kolikšna je njihova cena. Pri ceni pa je največkrat tako, da je pogojena s kakovostjo. Pri originalnih zobnih vsadkih z nekoliko višjo ceno gre pričakovati dolgo življenjsko dobo in zmanjšano tveganje za komplikacije, saj protetika zagotavlja stabilnost in popolno integracijo s čeljustno kostjo.

Zdravljenje z implantati v mestu Ljubljana z uporabo različnih tehnik

Pred pričetkom zdravljenja z implantati v mestu Ljubljana, je smiselno, da izbrani paradontolog ali specialist predstavi pacientu različne tehnike za nadomeščanje manjkajočih zob ali za zdravljenje brezzobosti. Če pacientu manjka le en zob ali nekaj njih, tedaj lahko specialist na ta mesta pričvrsti posamezen zobni vsadek.

V primeru, da ima pacient več manjkajočih zob, pa se lahko odloči za priljubljeno All-on-4 metodo, kjer se na zgornjo in spodnjo čeljustno kost pričvrsti nekaj implantatov, na njih pa se namesti zobna proteza. Pri tem je zobna proteza, ki je nameščena na zobne vsadke, lahko fiksna ali pa snemljiva.