Zakaj je najem tiskalnika dobra izbira za podjetja?

By | 3 septembra, 2019

Najem tiskalnika ali multifunkcijske naprave pri ponudbi za podjetja običajno zajema mesečno fiksno najemnino, v katero ni vključena le uporaba printerja, temveč tudi druge ugodnosti, kot je vnaprej predvideno število barvnih in črno belih izpisov ter zalogovnik tonerjev in kartuš.

Podjetja najemajo printerje tudi zato, ker ugodna mesečna najemnina vključuje tudi odziven in profesionalen servis, ki v najkrajšem možnem času popravi napako, zamenja rezervne dele ali pa vzpostavi omrežja s programsko opremo. Celovite rešitve najetja multifunkcijskih naprav znižujejo stroške, olajšujejo delo in omogočajo prilagajanje po meri podjetij.

Brezskrbno tiskanje in učinkovite servisne storitve

Najem tiskalnika ali multifunkcijske naprave prinaša brezskrbno tiskanje z barvnimi ali črno belimi izpisi, pri čemer podjetja pridobijo tudi na kakovosti in zanesljivosti tiskanja dokumentov. Printerji pa s svojimi funkcijami nudijo dvostransko tiskanje, fotokopiranje, skeniranje in pošiljanje faksa. Prav tako pa je pomembno, da printer omogoča optimalno hitrost tiskanja, kar je približno 20 strani na minuto.

V primeru, da se pojavi programska ali tehnična napaka na printerju, je za podjetja pomembno, da napako čim prej odpravijo, zato da lahko nemoteno nadaljujejo z delom. Če podjetja najamejo multifunkcijsko napravo pa imajo hkrati zagotovljen tudi brezplačen servis, pri čemer se serviserji na terenu odzovejo še v istem dnevu.

Optimizacija stroškov in zmanjšanje porabe odpadnih kartuš

Najem tiskalnika zagotavlja tudi ekološke rešitve, saj tehnologija omogoča optimalno racionalizacijo porabe kartuš ali tonerjev, pri čemer menjava ali napolnitev kartuš ni potrebna, ne glede na količino tiskanja. To pomeni, da podjetju ni potrebno skrbeti za menjavanje kartuš, na drugi strani pa se na ta način varuje okolje.

Podjetja najemajo printerje in multifunkcijske naprave tudi zato, ker je to ena izmed najbolj ugodnih celovitih rešitev tiskanja. Četudi bi podjetje printer kupilo, bi moralo ob uporabi mesečno kupovati drage kartuše po maloprodajni ceni ter plačevati storitve servisnih podjetij, kadarkoli bi se pojavila težava pri tiskanju. Če te stroške seštejemo, je fiksna in vnaprej določena mesečna najemnina za printer zagotovo ugodnejša.

Najem tiskalnika v različnih paketih

Podjetje lahko izbira med različnimi paketi, ki se med seboj razlikujejo po vrsti printerja ali multifunkcijske naprave ter med njihovimi funkcijami tiskanja, fotokopiranja in skeniranja. Pri tem nekatere multifunkcijske naprave nudijo, poleg A4 izpisa, tudi tiskanje na A3 papir. Med seboj pa se razlikujejo tudi po hitrosti tiskanja.

Paket, ki zajema mesečni najem tiskalnika, pa je mogoče prilagoditi potrebam podjetja, pri čemer se vrsta printerja, njegove funkcije, hitrost tiskanja in ostale lastnosti prilagajajo potrebam tiskanja v posameznem podjetju.