Kam investirati za zanesljiv pasivni prihodek?

By | 1 maja, 2021

Če vemo, kam investirati, se lahko dobro pripravimo na prihodnost in svoje zaslužke uspešno dopolnimo še s pasivnim prihodkom, za katerega ni treba zapravljati časa. Prihranki lahko pasivno rastejo, namesto da bi preprosto ležali na bančnem računu, kjer pravzaprav vrednost celo izgubljajo. A seveda niso vse investicijske možnosti enakovredne, poznati moramo tiste opcije, ki ponujajo kar najboljše donose, običajno pa smo pozorni tudi na pričakovana tveganja.

Prvi korak je torej ta, da se pozanimamo o možnostih, ki jih imamo na voljo. Na razpolago imamo celo vrsto investicij, ki ponujajo dobrodošle donose, izbira pa je na koncu v veliki meri odvisna predvsem od posameznega investitorja.

Kam investirati za velike donose?

V zadnjem času izstopajo predvsem tiste možnosti, ki ponujajo potencial za visoke zaslužke. To ni nujno najboljša izbira za pasivni prihodek na dolgi rok, je pa gotovo opcija, ki jo moramo omeniti, če se sprašujemo, kam investirati. Trenutno so te možnosti namreč najbolj atraktivne.

Govorimo predvsem o kriptovalutah, ki že nekaj let investitorjem odpirajo privlačne možnosti za visoke zaslužke. Potencial je velik, a seveda to pomeni, da je lahko precej veliko tudi tveganje, saj rast vrednosti kriptovalut ni zagotovljena. Tako so te investicije zelo nepredvidljive – resda lahko prinesejo dobiček, a na to se ne moremo vedno zanašati.

Obstajajo tudi druge možnosti za velike donose na dolgi rok. Pogosto se odločamo za delnice in druge vrednostne papirje, kjer imamo spet dokaj velik potencial, če smo si pripravljeni vzeti nekaj časa za premislek o investiciji. Te opcije niso nujno povsem enostavne, a jih je gotovo vredno vključiti v investicijski portfelj.

Kam investirati za zanesljiv prihodek z nizkim tveganjem?

Veliki donosi so vsekakor dobrodošli, a vedno pomenijo tudi relativno visoko tveganje. Če se želimo izogniti tveganjem, bomo morali pristati na nižje donose, a še vedno lahko pričakujemo atraktivne zaslužke. Te možnosti so najboljše za dolgoročno investiranje prihrankov. Donosi so lahko precej zadovoljivi, če se odločimo recimo za investicijo v zavarovana posojila, ki ima na letni ravni lahko tudi okoli 8-odstotne obresti.

Dokaj zanesljive so tudi druge investicije z minimalnim tveganjem. Pogosto se odločamo za investicijo v zlato, ki ima visoko vrednost brez kakšnih velikih nepredvidljivih premikov. Brez tveganja pa lahko investiramo še pri bankah, ki ponujajo bančne depozite, čeprav v tem primeru ne moremo pričakovati omembe vrednih zaslužkov.

Kako in kam investirati za najboljšo izkušnjo?

V končni fazi je torej vse odvisno od tega, kakšne cilje ima posamezen investitor. Nekateri so pripravljeni sprejeti višje tveganje, drugi iščejo zanesljive opcije za varno investiranje na dolgi rok. Na srečo so nam vse te opcije enostavno dostopne, nekatere ponujajo zelo praktične spletne platforme ali celo mobilne aplikacije. Vse je možno opraviti preko interneta, le odločiti se moramo, kam investirati. To pomeni, da je možno doseči odlično izkušnjo, ne le dobrih donosov na dolgi rok. Celoten postopek je poenostavljen, prijazen do začetnikov in tudi do tistih, ki ne nameravajo investirati velikih vsot. Če se ne moremo odločiti, kam investirati, lahko recimo preizkusimo več različnih opcij z minimalnimi vložki, morda le 10 evrov.