Kako izbrati najboljši barvni printer za vaše podjetje?

By | 15 marca, 2018

Barvni printer je nepogrešljiva naprava vsakega doma in podjetja. Glede na to, da je na trgu pestra ponudba tiskalnikov, si je vredno za odločitev vzeti potreben čas in pridobiti čim več informacij. Pri sami odločitvi vam lahko pomagajo spodnji nasveti.

Laserski ali brizgalni barvni printer

Prvo vprašanje, ki si ga morate postaviti, je če boste izbrali laserski ali brizgalni barvni printer. Brizgalni tiskalniki se dobro obnesejo predvsem pri tiskanju barvnega gradiva, po drugi strani pa so laserski tiskalniki odlični za tiskanje črno belih strani z besedilom.

Tiskalniki za fotografije

Če imate namen tiskalnik uporabljati za tiskanje fotografij, potem se je pametno odločiti za barvni printer, ki je specializiran za tak tip tiskanja.

Upoštevanje stroškov, ki jih boste s sprotnim delovanjem

Pri nakupu tiskalnika ne glejte le na samo investicijo, ampak imejte v mislih tudi stroške, ki bodo nastajali na dnevni ravni. Koliko vas bo stala menjava kartuš? Kako je s sprotnimi stroški popravil in morebitnimi nadgradnjami? Za tiskanje na kakšno vrsto papirja je predviden tiskalnik in kolikšni so stroški takega tipa papirja? Za veliko prednost se lahko izkaže tiskalnik s kartušami, ki jih je možno po tem, ko zmanjka črnila, ponovno napolniti.

Možnosti povezave tiskalnika

Pri tiskalniku se kot velika prednost lahko izkaže to, da le-ta podpira USB vhod, saj na tak način lahko na tiskalnik priključite določene naprav, s katerih lahko izvajate tiskanje. Nekatere tiskalnike lahko povežete v omrežje na način, da jih lahko uporablja več računalnikov. Kot uporabno se izkaže tudi wi-fi povezava, ki vam omogoča povezavo tiskalnika s spletom.

Spominska kartica

Če nameravate veliko tiskati, potem vam lahko pride prav možnost vstavljanja spominske kartice, s katero boste povečali možnost shranjevanja podatkov.

Rokovanje s papirjem

Razmislite, na kakšne dimenzije papirja nameravate tiskati. Vam bo zadostoval barvni printer, ki podpira standardno velikost papirja A4 ali pa potrebujete tiskalnik, ki podpira večje dimenzije?  Kaj pa sama kapaciteta tiskalnika za papir? Barvni printerji se namreč razlikujejo v tem, koliko papirja lahko naenkrat vanje vstavite. Če nameravate veliko tiskati, potem se raje odločite za čim večjo kapaciteto.