Cenovno ugodno kopiranje

By | 22 novembra, 2016

V sodobnih pisarnah se resda vse bolj zanašamo na digitalne podatke, ki obstajajo le na računalniških diskih, a papir še vedno igra ključno vlogo v vsakem resnem podjetju. Na praktično vsakem delovnem mestu se vsaj občasno pojavi potreba po tiskanju, skeniranju ali kopiranju dokumentov – v nekaterih podjetjih se to opravlja redkeje, za nekatera pa je to stalnica preko celega delovnega dne. Tisti, ki se teh opravil lotevajo le občasno, se verjetno najpogosteje srečujejo s kopirnimi stroji, ki predstavljajo poseben izziv za mnoga delovna mesta – kako uporabljati kopirni stroj brez pretiranih stroškov in brez potrebe po nakupu dragih naprav?

Kopirni stroji se lahko tudi najamejo

Rešitev je seveda najem kopirnega stroja. Ta opcija je kot nalašč za širok spekter različnih podjetij, tako za velika kot za mala. Izjema so edino tista podjetja, ki se s kopiranjem srečujejo tako pogosto, da lahko brez težav upravičijo nakup lastnih naprav, ter majhna podjetja oziroma tista, ki kopirajo tako redko, da lahko ob teh priložnostih obiščejo kar najbližjo fotokopirnico. Vsi vmes pa bodo veseli možnosti cenovno ugodnega najema kopirnega stroja, ki v primerjavi z alternativami prinaša kar nekaj prednosti.

Prva prednost, ki jo imajo najeti kopirni stroji, je seveda finančna dostopnost. Najem ne terja takšne investicije, kot jo zahteva nakup nove opreme, kar je pisano na kožo tistim, ki kopirajo zgolj občasno. Ta prednost se izkaže predvsem takrat, ko je treba naenkrat skopirati veliko materiala – pri tem je kratkoročni najem nedvomno veliko cenejša možnost kot nakup kopirnega stroja samo za to priložnost. Druga prednost pa je celovitost ponudbe. V ponudbi najema kopirnega stroja je navadno vključeno tudi vzdrževanje, pogosto tudi dostava in namestitev v omrežje. Ni treba torej skrbeti za servis, niti za nakup rezervnih delov in potrošnega materiala. Seveda je to odvisno od posamezne ponudbe in od dogovora s ponudnikom. V vsakem primeru pa se splača premisliti, ali ni najem kopirnega stroja najboljša rešitev za potrebe vašega podjetja.