Barvno tiskanje in kako izbrati najboljšo napravo

By | 23 junija, 2018

Barvno tiskanje pride v poštev takrat, ko poleg besedila natisnemo še kaj drugega; fotografijo, logotip ali kaj drugega, za kar so uporabljene barve. Če so v podjetju prisotne potrebe po barvnem tiskanju, je seveda nakup barvnega tiskalnika obvezen. To v današnjih časih ni težko, saj večina tiskalnikov omogoča tovrstno tiskanje. Poleg tiskanja pa tiskalniki omogočajo še številne druge funkcije kot so fotokopiranje dokumentov, njihovo skeniranje, povezava z internetom, mobilnimi napravami in drugo.

Različni tipi tiskalnikov glede na postavitev kartuš

Barvno tiskanje je možno zgolj v primeru, ko so v tiskalniku prisotne barvne kartuše. Različni tiskalniki podpirajo različne tipe kartuš. Tako obstajajo tisti bolj preprosti tiskalniki za barvno tiskanje, ki vsebujejo zgolj dve kartuši; ena vsebuje črno črnilo, druga pa barvno, v katerem so prisotne tri osnovne barve; modra, rdeča in rumena. Tak način je nekoliko manj primeren v primeru, ko eno ali dve barvi uporabljamo bolj pogosto. Posledica tega namreč je, da moramo kartušo zavreči takrat, ko se izrabi ena od barv, kljub temu, da je lahko ene ali dveh barv še veliko. Po drugi strani obstajajo tiskalniki, ki podpirajo štiri kartuše; eno črno, nato pa so posamezno prisotne rdeča, rumena in modra.

Barvno tiskanje je lahko zelo različne kakovosti. Če v podjetju potrebujete visokokakovostne slike, potem je smiselno nakupiti tiskalnik, ki je nekoliko boljši od povprečja. Na tak način bodo rezultati vrhunski in primerni, da naredite dober vtis na stranko ali na poslovnega partnerja.

Vse bolj pa so v rabi tiskalniki, ki omogočajo tiskanje na najrazličnejše materiale kot so les, plastika, steklo in drugo. Gre sicer za veliko investicijo, vendar pa se ta vsekakor povrne, če je to tisto, kar potrebujete pri poslovanju.

Vsekakor morate pred nakupom tiskalnika pretehtati različne stvari in dobro premislite, saj gre v primeru kakovostne naprave lahko za veliko investicijo, zato se prepričajte, da vam nudi vse, kar potrebujete v svojem podjetju na področju tiskanja.