Ob nakupu tiskalnika ne pozabite na …

By | 26 decembra, 2015

Med obvezno opremo vsake pisarne se že dolgo uvršča tudi tiskalnik. Če se odločate za nakup novega, si zastavite nekaj vprašanj. Je vaša prioriteta višja hitrost tiskanja ali je na prvem mestu cena? Potrebujete barvni tiskalnik ali dobro kakovost tiska? Kdo vse bo tiskal na njem?

V kolikor je glavni motiv za nakup novega znižanje stroškov tiskanja, ne zanemarite ostalih »nujno« potrebnih funkcij tiskalnika. Če je vaša pisarna velika, razmislite o Ethernet tiskalnikih, ki so kot nalašč za prostore, kjer večje število delavcev redno tiska. Tovrstni tiskalniki so lahko tudi brezžični, običajno so izredno hitri. Zaradi svoje narave jih lahko uporablja praktično vsak v pisarni, ki je povezan na isto mrežo.

Če je vaš cilj znižanje stroškov tiskanja, poskusite tudi z varčevanjem barve in papirja. Kako? Tiskajte več strani na eno stran papirja, preden pa začnete, pa namesto barv uporabite črnobeli tisk. In če tiskate kar neposredno spleta, premislite, ali resnično potrebujete na tiskani različici vse podatke o spletni strani. Skopirajte stran Word (oziroma podoben program) in odstranite vse nepotrebne informacije. Morda boste rekli, da je to precej zamudno, a kartuša, posledično tudi vaša denarnica vam bosta hvaležni. O varčnejšem tiskanju poučite tudi svoje sodelavce.

Razmišljate o brezžičnem tiskalniku? Odgovorite na preprosto vprašanje: tiskate prek tablic ali pametnih telefonov? Če je vaš odgovor pritrdilen, potem je odločitev za brezžični računalnik primerna. Prednost nekaterih brezžičnih tiskalnikov je tudi, da omogočajo povezljivost z računi, kot so Evernote, Dropbox, OneDrive in Google Drive. Tiskate lahko kar neposredno iz svojih računov. Dobrodošle funkcije, mar ne?

Za lasersko tehnologijo se veliko podjetij odloča zaradi kakovosti tiska. Pred nakupom tovrstnega tiskalnika pomislite, ali imate v pisarni, kjer se bo nahajal tiskalnik, dovolj prostora. Namreč, laserski tiskalnik vzame kar nekaj prostora. Naslednja težava pa predstavljajo drage kartuše. Če imate torej v mislih znižanje stroškov tiskanje, se za laserske tiskalnike raje ne odločajte. Ob prazni kartuši vas bo denarnica kar malce zabolela.

Preverite tudi ponudbo tiskalnikov 3 v 1 – gre za tiste, ki poleg tiskanja omogočajo tudi skeniraje in kopiranje. Dodajte še faks in dobite 4 v 1, ki je lahko glede na vaše potrebe izredno uporaben. Pogosto se slednji nahajajo v višjem cenovnem razredu.

Dodaj odgovor