Kaj je poslovni naslov in kako ga lahko pridobite s storitvijo virtualna pisarna?

By | 30 avgusta, 2018

Se odločate za odprtje lastnega podjetja? Preden se odpravite na vem točko in izvedete registracijo, morate premisliti naslednje stvari. Kako se bo vaše podjetje imenovalo? Katero dejavnost boste opravljali? Imate za delovanje ne tem področju vsa potrebna dovoljenja? Kakšen bo poslovni naslov podjetja? Kateri datum boste določili kot datum odprtja?

Kaj je sedež podjetja oziroma poslovni naslov?

Tokrat se bomo posvetili področju sedeža podjetja. Da najprej razjasnimo pojem. Poslovni naslov Ljubljana pomeni, da bo vaše podjetje registrirano na določenem naslovu in hišni številki v Ljubljani. Seveda imate lahko poslovni naslov tudi v katerem drugem mestu v Sloveniji ali celo v tujini. Gre torej za tisti naslov, kjer naj bi izvajali poslovanje. Če je teh lokacij več, potem se kot sedež podjetja smatra tista lokacija, na kateri podjetje posluje v pretežni meri oziroma v prostorih, kjer poteka koordinacija vseh poslovnih lokacij.

Kaj morate vedeti glede izbire sedeža podjetja?

Čeprav stvar izgleda preprosta, pa se za marsikaterega podjetnika tukaj zgodba zaplete. Na katerem naslovu registrirati podjetje? Če vaša dejavnost zahteva delovanje v posebnih poslovnih prostorih, ki si jih že lastite ali jih imate v najemu, potem odločitev ne bo težka. Čedalje več samostojnih podjetnikov pa se odloči, da bo zaradi praktičnosti in nižjih stroškov poslovanje vsaj z začetka izvajalo kar od doma.

Tukaj pa se lahko zaplete, saj si marsikdo ne želi javno izpostavljati svojega osebnega prebivališča. Podatek o lokaciji podjetja je namreč na internetu viden vsem, ki ga iščejo. Lahko se vam torej zgodi, da dobite nepričakovan obisk, ki zmoti vašo intimo in druge družinske člane. Lahko pa da živite na odročni lokaciji in veste, da bo poslovni naslov Ljubljana veliko bolj pripomogel k vaši prepoznavnosti. V obeh primerih je rešitev v virtualni pisarni. To pomeni, da poslovni naslov najamete od želenega ponudnika. Plačilo za tovrstno storitev znaša le nekaj deset evrov na mesec. Torej ideja za poslovni naslov Ljubljana vendarle ni tako nemogoča. Na tak način boste povečali ugled podjetja in si zagotovili zasebnost na svojem domu.