Nekaj predlogov za odprtje lastne fotokopirnice

By | oktober 4, 2017

Če ste kdaj razmišljali o tem, da bi se poslovno ukvarjali s fotokopiranjem oziroma odprli podjetje s tako dejavnostjo, vam lahko spodnji nasveti pomagajo, da razvijete idejo.

Storitve

Obrati za fotokopiranje v današnjih časih ponujajo širok razpon storitev. Dobro je, da se najprej pozanimate, kakšne storitve ponujajo fotokopirnice v vaši bližini, da se boste lažje odločili, katere od njih bi vključili v svojo ponudbo. Širša ponudba pomeni večje pokritje potreb pri potencialnih strankah in zato večji interes, da bi storitve opravile pri vas, je pa širok razpon storitev povezan tudi z bolj izpopolnjeno opremo in posledično višjimi stroški.

Najmanj, kar morate ponuditi strankam, če imate fotokopirnico, je osnovno tiskanje v črno-beli barvi, osnovno fotokopiranje in skeniranje.

Lokacija fotokopirnice

Ni nujno, da je fotokopirnica locirana na najbolj obljudenih točkah, saj večina ljudi, ki išče take storitve, zanje poizveduje preko interneta. Če pa imate možnost izbire lokacije ob kakšni prometni cesti na način, da je vhod viden s ceste, je to odlično za oglaševanje in privabljanje ljudi.

Sredstva

Pred odprtjem dejavnosti je treba skrbno preračunati vse stroške, ki jih boste imeli z najemom prostora, nakupom opreme in vsem ostalim. Na tak način boste dobili vrednost začetnega vložka. Če nimate dovolj prihrankov, si lahko denar izposodite od banke. Preverite pri različnih bankah, kakšni so pogoji za pridobitev posojila in izberite tisto, ki je za vas najugodnejša.

Poleg izračuna stroškov si je treba domisliti tudi strategije oglaševanja in kakšne bodo cene za ponujene storitve. Na podlagi tega lahko izdelate poslovni načrt.

Naprave

Nekatere naprave za fotokopiranje in druge storitve so lahko zelo zapletene za uporabo. Ponudniki zato včasih ponujajo zraven usposabljanje za ravnanje z njimi. Če se vam ponudi ta možnost, jo sprejmite, da boste lahko vi ali vaši zaposleni kvalitetno opravljali delo.

Registracija

Za registracijo s.p.-ja je dovolj, da se oglasite na VEM točki in priložite osebni dokument ter davčno številko. Vedeti morate, na kateri lokaciji boste opravljali dejavnost in pridobiti morebitno dovoljenje za opravljanje dejavnosti, če izbran poslovni prostor ni v vaši lasti. Izbrati je treba tudi ime za dejavnost. Predhodno se prepričajte, če mogoče ime ni že zasedeno.

 

Vir: smallbusiness.chron.com