Kako ob koncu leta poskrbeti za produktivnost zaposlenih?

By | december 15, 2015

December je mesec poln praznovanj, obdarovanj ter pričakovanj. Bližajo se prazniki ob koncu leta, počitnice, druženje z družino in prijatelji. Prav tako ne smemo pozabiti tudi na številna silvestrovanja in novoletne zabave, ki se odvijajo v tem prazničnem mesecu. December je mesec poln dogajanj, ljudje pa so polni pričakovanj in veselja. A kljub temu, ima še vedno kar nekaj delavnih dni. Na delavnem mestu je z začetkom prazničnega meseca takoj opaziti spremembo vzdušja v poslovnih prostorih. Okraski, novoletne smrečice, darila in voščilnice so tisti, ki tisto resnost in zavzetost nekoliko potlačijo, ljudje postanejo bolj sproščeni. Pa vendar, podjetje mora še vedno poslovati. Ravno zato, se morate kot vodja podjetja dobro angažirati in z nekaj malenkostmi poskrbeti, da bodo vaši zaposleni kljub vsemu, na delu zbrani in produktivni.

Še pred zaključkom leta je potrebno zaposlenim predstaviti nove cilje in načrte podjetja ter jih seznaniti o tem, kaj vse je še potrebno postoriti pred zaključkom leta. Za ta praznični čas je dobro zastaviti poslovni načrt, zadolžitve, po katerih se bodo zaposleni lažje organizirali in opravili svoje delo. Dobra organizacija bo dobro dela tako vam, kot vašim zaposlenih, saj bo poskrbela, da bo delo opravljeno v roku, zmanjšala bo nepotrebne skrbi in stres. Delo v podjetju razporedite po manjših korakih ter si tako zagotovite, da bodo novi projekti izpeljani dobro in učinkovito, tako kot morajo biti. Zadovoljni bodo vsi – vi, zaposleni in vaš naročnik.

Ker je december čas praznovanj, se boste gotovo tudi vi poveselili s svojimi zaposlenimi ter nazdravili novemu, uspešnemu letu. Ob tej priložnosti pa ne pozabite pohvaliti in nagraditi truda svojih zaposlenih. Pohvala za trud in dobro delo v podjetju, bo gotovo poskrbela za nadaljnjo motivacijo, da se bodo še naprej trudili in bili kar se da produktivni.

Vir: Entrepreneur.com

Dodaj odgovor