Izterjatev terjatev tujina – proces, ki se ga ne smemo ustrašiti

By | oktober 17, 2017

Izterjatev je kot beseda slabšalno zaznamovana in torej pomeni nekaj slabega. Kadar nas za kaj terjajo pomeni, da se verjetno nismo držali določenega roka plačila za kako storitev in to dlje časa. Ponavadi je to povezano s plačilno nedisciplino, ki je tudi na naših tleh že vrsto let globoko zakoreninjena, njene posledice pa so lahko tudi usodne. Še huje pa je, če je kdo dolžen nam in to v tujini. Takrat lahko govorimo o procesu, ki se imenuje izterjatev terjatev tujina.

Ker ne poznamo pravnih norm, se zato obračamo na strokovnjake

Če imamo torej neplačane terjatve v tujini in ne poznamo pravnih norm ter zakonov države svojih neplačnikov, potem se moramo zagotovo obrniti na nekoga, ki ima s tem dolgoletne izkušnje. Dejstvo je namreč, da je težav več, kot pa si lahko sploh predstavljamo. Tudi jezikovne in kulturne razlike so prisotne. Tu pa sta še drugačna zakonodaja ter geografska oddaljenost. Vse to nas kot posameznike nadvse ovira pri procesu, ki se imenuje izterjava terjatev tujina.

Na naših tleh so strokovnjaki z odlično ponudbo

Ob situaciji, ki se imenuje izterjava terjatev tujina, smo se torej obrnili na strokovnjake oziroma na podjetje, ki se že dlje časa ukvarja s takimi storitvami. Zakaj? Ker so nam zaposleni mojstri poslali ponudbo, ki ponuja celostno rešitev. Nji jim pomembno, kje je ta država, kateri jezik govorijo in tako dalje. To so malenkosti, ki so zelo hitro odpravljene. Zagotovljena nam je namreč kontaktna oseba, ki bo v nadaljevanju odgovorna za celotno področje mednarodnega upravljanja terjatev. Tako bodo naše skrbi lahko v trenutku pozabljene.

Za kaj vse je torej poskrbljeno, ko gre za izterjatev terjatev tujina?

Podjetja, ki nam bodo pomagala pri reševanju nam pomagajo, da bo komunikacija z našo stranko v tujini obzirna, odkrita in tudi strokovna. Prizadevali si bodo tudi za sporazumne rešitve za vse vpletene, saj poznajo različne pravne sisteme in tudi govorijo jezik strank.