Idealni prostori za vaš Startup.

By | december 6, 2016

Iskanje idealnega prostora lahko po nekaterih nasvetih vzame goro časa. Ampak ni treba, da je tako. Naredite si seznam, ki vas bo vodil pri iskanju idealnega prostora za vaše ideje, ki jih boste uresničevali z vašim Startupom.

 

Končno ste se odločili za samostojno pot. Verjamemo vam, ko rečete, da ste za to potrebovali precej energije in poguma. Vendar se žal napor tu ne konča. Ravno nasprotno, šele začel se je. In bolj, ko boste globoko v poslu, še težje bo. Vendar tako je v svetu podjetnih in zmogljivih. Uspejo le tisti, ki se tega zavedajo in se temu znajo odločno zoperstaviti. Da pa bo na tej poti lažje, si vzmeti nekaj časa in skrbno načrtujte, kakšen prosto bi bil za vas in vašo ekipo najbolj ustrezen. Navsezadnje je prostor tisti, ki lahko navdihuje, ko vse ostalo potihne.

Že veste koliko prostora potrebujete? Koliko miz, solov, računalnikov in ostalih pripomočkov potrebujete? Začnite tu. naredite osnutek vsega potrebnega. Zabeležite si kaj vse potrebujete in dobili boste okvirno oceno velikosti prostora. Ne pozabite pa še na prostor, ki ga potrebujete za razgibavanje in nemotene prehode. Pri tem pa upoštevajte tudi mnenja sodelavcev, katerih naklonjenost boste še lažje pridobili, če boste v pisarno vključili hladilnik in kuhalno ploščo. Vonj po kavi po vsem napornem delu je lahko zelo stimulativen.  Če ne boste našli nič primernega, potem pa lahko poizkusite z najemom že opremljene pisarne. Morda vas bo v prihodnosti stala nekaj več, vendar boste vsaj lahko pričeli z delom. Vendar pomnite, ste podjetnik in ceno lahko vedno spogajate. Ne sprejmite prve ponudbe. Tako boste še bolj cenili prostor v katerem se bodo rojevale vaše ideje.