Coworking The Wings – samo za ženske!

By | december 16, 2017

Coworking predstavlja skupni poslovni prostor, ki ga lahko najamejo podjetniki z različnih področij delovanja. To omogoča cenejše stroške za najemnino, hkrati pa gre za prostor spoznavanja novih ljudi, združevanja in sodelovanja.

The Wings

V New Yorku se nahajata dve coworking lokaciji, ki sta namenjeni izključno ženskam. Ti dve lokaciji uporabnicam ponujata delovne prostore, sobo za lepotičenje, prostor za počitek, prostore za sestanke, knjižnico in kavarno. Trenutno je kar 8.000 žensk v čakalni vrsti za uporabo teh prostorov. Pravilo glede prepovedi vstopa moškim je zelo striktno in tam niso zaželeni. Gre za prostor, namenjen izključno nežnejšemu spolu.

Od ideje do realizacije

The Wing je coworking prostor in socialni klub za ženske, ki je bil ustanovljen oktobra 2016. Ideja je nastala v času predsedniških volitev, ko so bili nekateri prepričani, da bo zmagala Hillary Clinton. Napovedovali so, da s tem prihaja zlata doba za ženske in da bodo taki poslovni prostori za poslovne ženske nujni. Kljub temu, da Hillary na koncu ni bila izvoljena za ameriško predsednico pa je ideja zaživela in se izkazala za zelo uspešno.

Kaj vključuje ponudba?

Trenutno ima The Wings 1.500 uporabnic. Zaradi velikega povpraševanja načrtujejo izvedbo še dveh podobnih prostorov; enega v Brooklynu in enega v Washingtonu. Cena za uporabnice znaša 2.350 do 2.700 ameriških dolarjev na leto, odvisno od tega, kolikšen delež prostorov nameravajo koristiti. Gre za okolje, ki ponuja veliko več od zagotavljanja delovne površine. Gre za okolje, kjer se članice počutijo kot doma. Tukaj se odvijajo tudi različni dogodki.

Gre za okolje, ki ponuja kopalnice, tuše, omarice, sobo za lepotičenje itd. Cilj je, da naj bi se uporabnice počutile udobno, kot doma. Hkrati pa gre prostor, kjer se srečujejo še neznane osebe. Sobe so prostorne, barvite, svetle, elegantne, estetsko opremljene, hkrati pa omogočajo občutek domačnosti. Prostor za počitek lahko izkoristijo uporabnice, da se spočijejo med delom, zleknejo in imajo malo zasebnosti. V kavarni si lahko postrežejo z zajtrkom, sendviči in kavo.

V knjižnici se nahaja bogata zbirka knjig z različnih področij. Gre za knjige izključno ženskih avtoric. Uporabnice so zelo heterogena skupina. Razlikujejo se v starosti, področju delovanja, rasi, načinu dela itd. Tako so uporabnice učiteljice, fizičarke, ženske v tehnologiji, modi in marketingu, mikrobiologinje itd.

 

Vir: businessinsider.com